Volledig scherm
PREMIUM
Bestenaar Harrie van Vroenhoven (l) samen met archeoloog Johan Verspay tijdens de pilot in buurtschap Aarle. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Archeologisch project in buurtschap Aarle: Een oor uit 1800 en gave bakstenen

BEST - Met hulp van professionele archeologen in je eigen tuin graven naar het verleden. Met CARE, een archeologieproject, kan dat. Afgelopen weekend was de pilot in buurtschap Aarle.

Het Groene Woud maakt vanwege haar rijke archeologische historie als enige gebied in Nederland onderdeel uit van een internationaal wetenschappelijk project, CARE (Community Archaeology in Rural Environments). Met het project wordt de ontwikkeling van dorpen onderzocht.

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.