Volledig scherm
PREMIUM
Bestenaar Harrie van Vroenhoven (l) samen met archeoloog Johan Verspay tijdens de pilot in buurtschap Aarle. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Archeologisch project in buurtschap Aarle: Een oor uit 1800 en gave bakstenen

BEST - Met hulp van professionele archeologen in je eigen tuin graven naar het verleden. Met CARE, een archeologieproject, kan dat. Afgelopen weekend was de pilot in buurtschap Aarle.

Het Groene Woud maakt vanwege haar rijke archeologische historie als enige gebied in Nederland onderdeel uit van een internationaal wetenschappelijk project, CARE (Community Archaeology in Rural Environments). Met het project wordt de ontwikkeling van dorpen onderzocht.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.