Son en Breugel ED2020-10553 Archeoloog *Geit Emmery* maakt zich grote zorgen nu het college heeft besloten dat op basis van een slecht niet kloppend rapport (aldus Geit) het pand aan de Wilhelminalaan 11 geen Gemeentelijk monument pand wordt. En dus vrijbrief is om gesloopt te worden. Terwijl het een oude ambachtswoning uit 1838 is met allerlei zichtbare elementen.
Volledig scherm
PREMIUM
Son en Breugel ED2020-10553 Archeoloog *Geit Emmery* maakt zich grote zorgen nu het college heeft besloten dat op basis van een slecht niet kloppend rapport (aldus Geit) het pand aan de Wilhelminalaan 11 geen Gemeentelijk monument pand wordt. En dus vrijbrief is om gesloopt te worden. Terwijl het een oude ambachtswoning uit 1838 is met allerlei zichtbare elementen. © Kees Martens/DCI Media

Archeoloog Emmery over zijn geliefde gebouw in Son: ‘Dit pand krijgt niet de waarde die het verdient’

Als kleuter skelterde Geit Emmery bijna dagelijks langs de Wilhelminalaan 11 in Son en Breugel. Hetzelfde pand wat hem alweer zo’n 20 jaar geleden door de gemeente toegewezen werd als werk- en opslagplaats voor zijn archeologie werkzaamheden. Emmery (56) maakt zich zorgen over de toekomst van dit pand.

 1. Pro-Palestina protest op stadhuisplein Eindhoven: 'Mijn familie woont daar'
  Play

  Pro-Palestina protest op stadhuis­plein Eindhoven: 'Mijn familie woont daar'

 2. Geboortegolf in Safaripark Beekse Bergen: 'We hebben een hele waslijst'
  Play

  Geboorte­golf in Safaripark Beekse Bergen: 'We hebben een hele waslijst'