Jaren lang luisterde de politie criminelen af die in het Bestse Party King op de koffie kwamen. De hoofdverdachten zijn in hoger beroep maar mogen niet vrij  uit voorarrest
Volledig scherm
Jaren lang luisterde de politie criminelen af die in het Bestse Party King op de koffie kwamen. De hoofdverdachten zijn in hoger beroep maar mogen niet vrij uit voorarrest © Bert Jansen

Bazen van 'Party King' blijven in hun cel

DEN BOSCH - Hoewel de behandeling van het hoger beroep niet voor eind volgend jaar te verwachten is, mogen de drie hoofdverdachten van de grote Party King-drugszaak vooralsnog niet vrij uit hun voorarrest.

Dat besloot het Bossche Gerechtshof na ampel beraad op verzoek van de advocaten.  Alfons G (52, Best), Rens H. (57, Kaatsheuvel) en Bert L. (39, Waalwijk) zijn door de rechtbank veroordeeld tot respectievelijk tien, acht en negen jaar cel. De eerste was het brein achter de operatie, Rens H. zag het als eigenaar van de Bestse Party King gebeuren en Bert L. was de voornaamste uitvoerder. 

De laatste wil naar huis om voor zijn kinderen te zorgen, Rens H is zwaar ziek en advocaat Bert de Rooij vond dat ook Alfons vrij moest zijn. Het hof besliste anders. Op 23 oktober is een volgende zitting.