Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentehuis Son en Breugel. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Begroting Son uitgesteld, oppositie wil eerst uitleg

SON EN BREUGEL - De behandeling van de meerjarenbegroting van Son en Breugel schuift een week op. Dat heeft te maken met het tekort van een miljoen euro op het sociaal domein, waarover eerst een extra commissievergadering nodig is.

Het was de bedoeling dat de meerjarenbegroting 2020-2023 in twee sessies morgen en volgende week donderdag door de gemeenteraad van Son en Breugel behandeld zou worden. Maar het voorstel van wethouder Jan Boersma (CDA, ­financiën) om de technische vragen van de fracties een uur voorafgaande aan de eerste begrotingsvergadering te agenderen, en de mededeling dat er geen tijd was voor schriftelijke beantwoording, viel bij de oppositie helemaal verkeerd. Ook omdat veel van die vragen betrekking hebben op het tekort van een miljoen euro op het sociaal domein. ,,Het gaat om fundamenteel inhoudelijke vragen, en als wij tot 24 oktober moeten wachten op antwoorden, hebben we nog een half uur om de begroting te beoordelen”, schreef Don Pasanea (VVD), mede namens Dorpsbelang en D66.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.