De kastanjeboom die Anne Frank beschrijft in haar dagboek. In 2010 ging de boom tegen de vlakte tijdens een storm. Kastanjes van de boom zorgen voor nakomelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De kastanjeboom die Anne Frank beschrijft in haar dagboek. In 2010 ging de boom tegen de vlakte tijdens een storm. Kastanjes van de boom zorgen voor nakomelingen. © ANP

Beroemde boom van Anne Frank blijft bestaan dankzij kweker uit Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - Op de landerijen van Van den Berk boomkwekerijen in Sint-Oedenrode groeien honderden paardenkastanjes. Niets bijzonders? Toch wel, want het gaat om nazaten van de wereldberoemde boom waarop Anne Frank uitkeek toen ze ondergedoken zat. Er een kopen is niet voor iedereen weggelegd.

 1. Herinneringen aan die laatste Elfstedentocht: ‘De kans dat mijn ogen zouden bevriezen was heel groot’
  PREMIUM
  ELFSTEDENTOCHT 1997

  Herinnerin­gen aan die laatste Elfsteden­tocht: ‘De kans dat mijn ogen zouden bevriezen was heel groot’

  EINDHOVEN - Zal ie er ooit nog komen, de Elfstedentocht? Hoe langer de Tocht de Tochten niet wordt verreden, hoe warmer de herinneringen uit het verleden worden gekoesterd. Vandaagis het 25 jaar geleden dat Henk Angenent winnaar werd van de laatste (vijftiende) editie. In zijn spoor volgden duizenden toerrijders. Deelnemers uit de regio delen hun geluksmomenten én ontberingen van die zaterdag in 1997.
 2. Marcel (2001-2015) was sportief en zachtaardig: een ongeluk maakte een eind aan zijn veel te korte leven
  PREMIUM
  In Herinnering

  Marcel (2001-2015) was sportief en zachtaar­dig: een ongeluk maakte een eind aan zijn veel te korte leven

  EINDHOVEN - Marcel Diesbergen was een zachtaardige en vriendelijke jongen. Hij hield van sporten, genoot van zijn leven en hij was een groot fan van PSV. Op zondag 19 april 2015 was hij nog met zijn vader naar het kampioensfeest van PSV in de stad geweest. Een paar dagen later verongelukte Marcel tijdens een fietstocht, vroeg in de avond. Marcel was in februari pas 14 jaar geworden.