Volledig scherm
PREMIUM
Son John Frenken © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Beschermd wonen: Son vecht inmiddels vooral tegen zichzelf

SON EN BREUGEL - De toekomst van de 19 woningen voor autistische jongeren in Son en Breugel lijkt inmiddels min of meer veilig. Toch blijft het project een ongekende splijtzwam, waarin nu zelfs een groep ouders en het bestuur van de coördinerende stichting tegenover elkaar komen te staan.

Het project van de stichting Doorpakken Wonen dreigde hard te worden getroffen door de bezuinigingen van de gemeente Eindhoven op beschermd wonen. De stad coördineert die zorg ook voor regiogemeenten. Onder meer Veldhoven stelde zich de afgelopen maanden keihard op tegen de handelswijze van Eindhoven. Het meest concrete en acute probleem speelt echter rond het project aan de Molenstraat en Heistraat in Son. Waar wethouder John Frenken (Dorpsvisie) inmiddels fors onder vuur ligt. Hij zit onvoldoende bovenop het dossier en stelt zich niet hard genoeg op tegenover Eindhoven, zo vindt zowel Doorpakken Wonen als de oppositie in de gemeenteraad. Bovendien communiceerde hij ondanks aandringen maar mondjesmaat met alle betrokkenen.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.