Twee van de watertonnen bij het rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West Timor.
Volledig scherm
Twee van de watertonnen bij het rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West Timor.

Best geeft geld voor watertonnen West Timor

BEST - Met schenkingen uit Best hebben de zusters op het rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West Timor  grote watertonnen aangeschaft. 

Dat meldt Jos van der Heijden, voorzitter van de stichting Harapan. Het geld kwam onder meer van een donatie van een gouden bruidspaar en bij een begrafenis, plus het cadeau bij het afscheid van dominee Martin Kroon. 

De tonnen zijn belangrijk omdat het eiland elk jaar een droge periode doormaakt van acht maanden, afgewisseld met een periode van regen.  

In de regenperiode wordt er in de grote tonnen vanaf het dak van het rehabilitatiecentrum water opgevangen. Na de regenperiode kunnen de zusters nog een tijd water oppompen uit de zes waterputten, die mede met  giften van stichting Harapan zijn geslagen. Als de putten droog komen te staan kopen de zusters water dat in tankwagens naar Hidup Baru wordt gebracht. Dat wordt dan in de tonnen opgeslagen.

Schoon water is van groot belang voor Hidup Baru met veel (dubbel) gehandicapte kinderen. Op het terrein is ook een dierenverblijf en een groentetuin die ook veel water nodig hebben.