Volledig scherm
PREMIUM
Wilma van der Rijt. © Gemeente Best

Best: meevaller van 750.000 euro

BEST - Om gestegen kosten voor jeugdzorg en Wmo-voorzieningen te compenseren krijgt Best een éénmalige extra Rijksbijdrage van 750.000 euro. Daarmee kan de gemeente de uitgaven binnen het budget houden. 

Het gaat om 550.000 euro extra voor jeugdzorg en 200.000 voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Wethouder Wilma van der Rijt benadrukt dat het geen structurele verhoging is. Zij blijft daarom alert om kosten te drukken. Zo wordt altijd bekeken of de inzet van jeugdzorg naar beneden kan worden bijgesteld in plaats van naar boven. ,,Dat wordt nu ook regionaal overgenomen", stelt Van der Rijt in een presentatie aan de gemeenteraad.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.