Volledig scherm
Teun Toebes uit Best kreeg een cheque van 5000 euro voor zijn stichting sTeun en Toeverlaat voor mensen die aan dementie lijden. © FotoMeulenhof

Best verrast Teun Toebes met een cadeau voor zijn stichting

BEST - Er wordt in Best te weinig aanspraak gemaakt op subsidie voor initiatieven ter ondersteuning van kwetsbare ouderen. Er zit nog veel geld in de subsidiepot en dus besloot het college Teun Toebes en zijn stichting een bedrag te schenken.

De twintigjarige Toebes oogst alom lof voor de initiatieven die hij ontplooit met zijn stichting sTeun en Toeverlaat voor mensen die aan dementie lijden.  Hij won vorig jaar diverse awards en werd, als klap op de vuurpijl, gekozen tot Brabander van het jaar.

Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis sprak burgemeester Ubachs zijn waardering en trots uit en toverde vervolgens een ‘cheque’ tevoorschijn ter waarde van 5.000 euro. ,,Ik weet dat je graag een rolstoelauto zou willen hebben en dit bedrag kun je daarvoor gebruiken”, zei de burgemeester.

Pausmobiel

De hbo-student verpleegkunde was zichtbaar verrast en uiteraard erg blij. Maar Teun zou Teun niet zijn als hij niet meteen met een nieuwtje kwam. Naar aanleiding van een artikel in deze krant, waarin de Bestenaar had verteld op zoek te zijn naar een rolstoelauto, werd hij benaderd door een man die er eentje had staan. De man in kwestie besloot deze aan Teun te schenken, inclusief een volle tank benzine. ,,Die had hij betaald van gespaarde zegeltjes” vertelt Toebes.

,,Het is een oude auto, maar ­helemaal mijn stijl. Net een pausmobiel. Veel mooier dan een ­splinternieuwe. Hij moet natuurlijk wel opgeknapt worden.” Het geld van de gemeente Best komt daarbij uiteraard uitstekend van pas.

Ideeën

Volgens de burgemeester zit er nog behoorlijk wat geld in de subsidiepot die speciaal bedoeld is voor initiatieven van onderop ten behoeve van kwetsbare ouderen. ,,Het zou uiteraard mooi zijn wanneer andere mensen hierdoor geïnspireerd raken en ook met ideeën komen.”

Teun Toebes deed nog de belofte aan burgemeester Ubachs dat ‘zodra de auto klaar is hij de burgemeester komt ophalen voor een ritje...’