Volledig scherm
© Thinkstock

‘Best veul koren’ in centrum Best

BEST - In het centrum van Best treden zaterdagmiddag 21 september vanaf twee uur op acht locaties negentien koren op, allemaal  afkomstig uit de gemeente. 

De optredens staan in het teken van de viering van het 200-jarige bestaan van Best. De organisatie noemt zich ‘Best veul koren’.

Er zijn diverse muziekstijlen te beluisteren, zoals Ierse folk, close harmony en barbershop. De leeftijd van de circa vierhonderd zangers en zangeressen loopt uiteen van acht tot tachtig jaar. Op elke locatie geven de deelnemende koren twee of drie optredens van circa een half uur per keer. 

Om 16.45 uur verzamelen alle koren  zich op het Dorpsplein voor een ‘Grote Finale'. Zij zingen dan samen het lied ‘Ik heb d'n aard in Best’ onder leiding van dirigent Toon de Vos en pianobegeleiding van Jaap van der Voet. De tekst is speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Hubertine van den Biggelaar, de melodie is van een Ierse traditional.  

De acht locaties zijn: Dorpsplein, Boterhoek, twee maal de Hoofdstraat (bij Miss Etam en tegenover de Koetshuistuin), het café van Cultuurspoor, Gasthuis Archipel, de Odulphuskerk en het Prinsenhof. 

  1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
    VIDEO/UPDATE

    Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

    BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.