Volledig scherm
© Thinkstock

‘Best veul koren’ in centrum Best

BEST - In het centrum van Best treden zaterdagmiddag 21 september vanaf twee uur op acht locaties negentien koren op, allemaal  afkomstig uit de gemeente. 

De optredens staan in het teken van de viering van het 200-jarige bestaan van Best. De organisatie noemt zich ‘Best veul koren’.

Er zijn diverse muziekstijlen te beluisteren, zoals Ierse folk, close harmony en barbershop. De leeftijd van de circa vierhonderd zangers en zangeressen loopt uiteen van acht tot tachtig jaar. Op elke locatie geven de deelnemende koren twee of drie optredens van circa een half uur per keer. 

Om 16.45 uur verzamelen alle koren  zich op het Dorpsplein voor een ‘Grote Finale'. Zij zingen dan samen het lied ‘Ik heb d'n aard in Best’ onder leiding van dirigent Toon de Vos en pianobegeleiding van Jaap van der Voet. De tekst is speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Hubertine van den Biggelaar, de melodie is van een Ierse traditional.  

De acht locaties zijn: Dorpsplein, Boterhoek, twee maal de Hoofdstraat (bij Miss Etam en tegenover de Koetshuistuin), het café van Cultuurspoor, Gasthuis Archipel, de Odulphuskerk en het Prinsenhof. 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.