Volledig scherm
VVN Meierijstad heeft een grote rol bij het verkeersexamen. © Philip van den Brand/BD

Bestuur VVN afdeling Meierijstad stapt op

VEGHEL/SCHIJNDEL - Het voltallige bestuur van de lokale afdeling Meierijstad van Veilig Verkeer Nederland (VVN)  is afgetreden. In een aangetekende brief aan het college beschrijft het bestuur een reeks van gebeurtenissen die hebben geleid tot deze beslissing. 

De problemen begonnen volgens de lokale afdeling toen de gemeente stelde dat de voorzitter af moet treden, zo laat politieke partij Hart weten op haar site.  De inmiddels gestopte voorzitter is ambtenaar bij de gemeente en die dubbelfunctie is onwenselijk, zo oordeelde het college. 

Daarnaast wordt de slechte samenwerking met de contactpersoon bij de gemeente genoemd, het moeizame overleg over een aanvraag voor subsidie en de 'zwalkende besluitvorming’ rond een al dan niet verplichte scootmobiel cursus.  De gemeente zou die cursus verplicht hebben gesteld, maar trok dat besluit volgens het bestuur later weer in. Dat zorgde voor een grote financiële tegenvaller voor VVN Meierijstad. 

Hart heeft het college inmiddels vragen gesteld over het aftreden. Met het aftreden bestaat de kans dat de lokale afdeling van de VVN in zijn geheel wordt opgeheven. Als Meierijstad  geen VVN-afdeling meer heeft, dan bestaat de kans dat er volgend jaar geen verkeersexamens afgenomen kunnen worden. Ook zullen er dan geen scootmobiel-trainingen, auto- en verkeersregels-opfriscursussen en e-bike-trainingen gegeven worden.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.