Volledig scherm
PREMIUM
Prodrive na de brand in een van de panden van het bedrijf. © Bert Jansen

Brand bij Prodrive treft hightech in regio

EINDHOVEN - ASML verwacht vertraging in de leveringen van chipmachines door de grote brand bij toeleverancier Prodrive in Son. Ook andere hightech-bedrijven in de regio worden geraakt.

Hightechbedrijven in de regio hebben last van de grote brand van afgelopen zaterdag bij Prodrive in Son. Door een mogelijk gebrek aan specifieke technische onderdelen dreigt vertraging in de productie van machines en onderdelen. Bijkomend probleem: door de grote vraag in de hightech-industrie draaien veel bedrijven op volle toeren en zijn de voorraden beperkt.

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.