Volledig scherm
Brand bij woningcomplex Mallejan in Best. © Bert Jansen

Brand bij woningcomplex Mallejan in Best snel onder controle

BEST - In woningcomplex Mallejan aan de Veldweg in Best woedde donderdagmiddag een brand. De brandweer had het snel onder controle. 

De brandweer was met twee blusvoertuigen aanwezig. Ze waren na het blussen nog enige tijd bezig met nablussen van de woning. Naastgelegen woningen werden geventileerd. 

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. In het complex wonen voornamelijk studenten. De brand is in één van de appartementen ontstaan. Wat de brand precies veroorzaakte wordt onderzocht. 

Volledig scherm
Woningbrand in Best. © Bert Jansen
Volledig scherm
Woningbrand in Best snel onder controle. © Bert Jansen
  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.