Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven Airport. © Ronald Otter

Brief Son en Breugel: ‘hinder Eindhoven Airport mag niet toenemen’

SON EN BREUGEL - Eindhoven Airport mag in de toekomst alleen groeien als de uitstoot van vliegtuigen afneemt. Dat is de strekking van een brief aan ‘verkenner’ Pieter van Geel die de gemeenteraad van Son en Breugel donderdagavond bespreekt.

De Sonse raad worstelt al een tijdje met zijn rol rondom de toekomstplannen van het vliegveld. Over het standpunt zijn alle partijen het eens: groei van Eindhoven Airport is alleen bespreekbaar als de overlast afneemt. Aan de gemeenteraden van omliggende gemeenten wordt bij het uitwerken van de toekomstscenario's voor het vliegveld echter formeel niets gevraagd. Dat bracht Son er onlangs toe om dan maar ongevraagd een brief op te stellen. Die is inmiddels in concept klaar, en wordt donderdag door de raad besproken en vastgesteld.

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.