Toon Meulendijks (l) en Menno van Hoek als Statler & Waldorf op de Krutjesgatse Zittingsavond.
Volledig scherm
Toon Meulendijks (l) en Menno van Hoek als Statler & Waldorf op de Krutjesgatse Zittingsavond. © Marleen Benschop

Buitenaards mooie voorstelling op Krutjesgatse Zittingsavond

SON EN BBREUGEL - Driewerf wow. De 40ste editie van de Krutjesgatse Zittingsavonden was om door een ringetje te halen. Met wederom alleen artiesten uit eigen dorp die uitblonken in zang, dans en buut.

De Intrade, jarenlang niet meer dan een mooie opkomst van de prins, is in Krutjesgat een waar spektakelstuk geworden. De schoolreis naar de maan met ‘meester’ prins Bas was buitenaards mooi vormgegeven. Een veelbelovende start van een avond topvermaak in een bomvolle tent. De toneelmeesters zorgden er perfect voor dat de keur van artiesten in een rap tempo hun kunstje konden vertonen, wat het niveau van de avond alleen maar ten goede kwam. Met hofkapel De Bloaskaken als het uitmuntende muzikale cement.

Hendig gecapt

Krutjesgat heeft de naam tonpraters van grote klasse te hebben. Ook dit jaar hadden Jan van Eck, Jos van den Oever, het duo Robert Keepers en Giel van Erp de lach aan hun kont. Bijzonder waren Toon Meulendijks en Menno van Hoek, geposteerd in een balkon aan de zijkant van de zaal, die komisch commentaar gaven als Statler & Waldorf uit de Muppetshow. Hoogtepunt was Maikel van den Berg, die vanuit zijn rolstoel als Driekske de Paralympiër, zijn eigen beperking als ‘hendig gecapt’ ziet, en de zaal aan zijn voeten kreeg. Het Wilhelmus en een staande ovatie waren meer dan terecht.

Ook dans en muziek waren prima verzorgd. Dansmariekes zijn topsporters, en de blazers van Lucky Flops tetterden de tent helemaal plat. Coryfeeën als Aris Weel en Eva Wiselius schitterden, en de acht zangers en zangeressen van Collabor8 brachten de zaal tot een kookpunt. De oud-prinsen in het Prinsenritme lieten de pan overkoken met het zingen en spelen van nummers die door het uitzinnig publiek volop werden meegeblèrd. Top.