Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Camping Kienehoef in Rooi pakt groots aan met verduurzaming

SINT-OEDENRODE - Om energie te besparen is Ron van Rooij eigenaar van camping De Kienehoef, gestart met een duurzaamheidsproject.

Op de eigen gebouwen waaronder de receptie, het sanitairverblijf en de schuur van Camping Kienehoef, worden in totaal 282 zonnepanelen gemonteerd. Daarnaast staan er drie warmtepompen op de daken en hebben de gebouwen wamtepompboilers. Het openluchtzwembad wordt verwarmd via heatpipes. ,,Wij verwarmden onze gebouwen via gas en olie en de installaties waren aan vervanging toe. Dat was nodig want de laatste jaren werd het openluchtzwembad alleen verwarmd door de zonnestralen. Die hadden we gelukkig volop de laatste twee jaar. Ik liet mijn bedrijf doorlichten en heb besloten om energiebesparende maatregelen te nemen. Het kampeerseizoen is nu afgesloten, de komende periode worden de laatste onderdelen gemonteerd en kan de installatie beginnen. In het voorjaar is alles klaar. Hoe het zit met besparing? De installateur belooft veel, maar de werkelijke besparing zie ik over enkele jaren.”

Van Rooij heeft plannen om de terreinparkeerplaats te overkappen en op het dak ook zonnepanelen te installeren. ,,Maar we zitten hier met een verouderd bestemmingsplan en ook sinds Sint-Oedenrode Meierijstad is, wil het nieuwe bestemmingsplan niet vlotten. Ik wil graag duidelijkheid. Om mijn campingbedrijf verantwoord te blijven runnen kan ik niet gewoon doorhobbelen. Ik heb concrete plannen en afspraken nodig.”

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.