Volledig scherm
© Thinkstock

De Hypotheker breekt met franchisenemer in Best

BEST - De franchisenemer van De Hypotheker in Best is aan de kant gezet door de koepelorganisatie van de adviesketen. Voor de rechter vecht hij de eenzijdige beëindiging van de franchiseovereenkomst aan.

 1. De missie van Lieke uit Sint-Oedenrode: 28 keer 650 slaapzakken voor noodlijdend Lesbos
  PREMIUM

  De missie van Lieke uit Sint-Oedenrode: 28 keer 650 slaapzak­ken voor noodlij­dend Lesbos

  Twee gigantische branden zorgden er begin deze week voor dat 13.000 vluchtelingen op het overbevolkte migrantenkamp Moria op Lesbos in een mum van tijd dakloos raakten. Veel mensen sloegen op de vlucht. Nog meer mensen zijn in nood en zitten zonder onderdak en bezittingen. En dus is alle externe hulp, eens te meer, hartstikke nodig. Vijf dertigers uit Sint-Oedenrode en omgeving, onder wie Lieke van Casteren, komen in actie. Ze zamelen slaapzakken in. Heel veel slaapzakken.
 2. Verhaal van Bestse officier bij de infanterie opgetekend in boek ‘Vrouwen in de frontlinie’
  PREMIUM

  Verhaal van Bestse officier bij de infanterie opgetekend in boek ‘Vrouwen in de frontlinie’

  BEST - Vrouwelijke militairen bij de Nederlandse krijgsmacht die met vallen en opstaan posities bereikten die nog niet eerder door een vrouw waren ingenomen. Auteur Johan Kroes tekende hun verhalen op in het boek ‘Vrouwen in de frontlinie’. Hiermee wil hij deze pioniers eren en er voor zorgen dat hun verhalen niet verloren gaan. Minister van Defensie Ank Bijleveld nam het boek donderdag in ontvangst. Daarin is onder andere het verhaal te lezen van Helga Meindertsma uit Best, officier bij de infanterie.