Volledig scherm
Het diamanten paar Van Asten. © Corrie Bekkers-de Vries

Diamanten paar Van Asten: met humor kom je samen ver

SON EN BREUGEL - Door zijn humor en haar goedlachse karakter hebben Ad en Dini van Asten al zestig jaar een goed leven. Op 20 juni vieren zij hun diamanten bruiloft.

Vanwege vergevorderde artrose brengt Dini (82) een groot deel van de dag door in haar stoel. Maar saai is het allerminst in huize Van Asten. Regelmatig schalt haar lach door de kamer omdat Ad (83) weer eens humoristische kwinkslagen lanceert. ,,Wij lachen samen wat af. Uiteraard steggelen we wel eens. Maar chagrijnig ? Nee, hij laat me lachen als ik in de put zit.”

Deze manier van omgaan tekent hun huwelijksleven. Op veel fronten lieten ze elkaar vrij. Ad had veertig jaar een kantoorbaan bij Philips en bracht via grafieken de financiële cijfers in beeld. ,,Een prachtige tijd”, vindt hij. ,,Ik werd geboren met een onvolgroeide arm. Maar Philips zorgde dat ik een prothese kreeg. Kosteloos.” Vanuit Woensel trok het echtpaar in 1982 naar Son. Dini had er ginnen aard. De vele ongelukken rond de kruising met de Kennedylaan benamen haar de slaap. Ad is lid van OLAT. Trots wijst hij op de hoogste onderscheiding: de Cornelis van Montfoorttrofee. ,,Hij kwam overal en vond voor mij de ideale woning: dicht tegen de Sonse Bergen.”

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
De trouwfoto van Ad en Dini van Asten. © Corrie Bekkers-de Vries

Voor Ad betekende ontspanning lange-afstand-lopen en vele uren besteden aan de clubbladen van OLAT en carnavalsvereniging De Huifnarren uit Wintelre. Dini bracht hem overal naar toe. Zij besliste ook welke auto er gekocht werd en soms viel dat verkeerd uit: in één maand drie verschillende wagens. Weer een schaterlach. Dini stopte met verzorging van haar oppaskinderen toen ze 70 was. ,,We verheugen ons op ons eerste achterkleinkind.”