In een bedrijfsverzamelgebouw aan de IBC-weg maakten ondernemers woonstudio's boven hun bedrijven. De ruimtes zijn inmiddels niet meer bewoond, op last van de gemeente. Die eist bovendien dat badkamers en keukens worden verwijderd.
Volledig scherm
In een bedrijfsverzamelgebouw aan de IBC-weg maakten ondernemers woonstudio's boven hun bedrijven. De ruimtes zijn inmiddels niet meer bewoond, op last van de gemeente. Die eist bovendien dat badkamers en keukens worden verwijderd. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Dwangsom vanwege douche en afzuigkap in bedrijfspand is terecht, oordeelt rechter

BEST - De gemeente Best mag eisen dat ondernemer Mark van Vroenhoven een keuken en badkamer verwijdert uit een bedrijfspand op ‘t Zand. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. De dwangsom van 2.750 euro per week blijft daarmee staan.

 1. Sportscholen in actie tegen coronasluiting; in Eindhoven is buitengroep een blijvertje
  PREMIUM
  VIDEO

  Sportscho­len in actie tegen coronaslui­ting; in Eindhoven is buiten­groep een blijvertje

  EINDHOVEN - Niet alleen de horeca en de winkels, ook de sportscholen staan te popelen om weer open te gaan. Zaterdag voeren ze actie door, netjes volgens de regels, groepen van tien sporters te ontvangen. Buiten, op individuele basis, dus zonder ‘les’. ,,Wij roepen niet dat we open móeten, maar we willen wel van ons laten horen", zegt sportschoolhouder Tom Essink in Eindhoven.
 2. Zo ziet het nieuwe gemeentehuis van Son en Breugel eruit: ‘Aangenamer en opener dan voorheen’

  Zo ziet het nieuwe gemeente­huis van Son en Breugel eruit: ‘Aangenamer en opener dan voorheen’

  SON EN BREUGEL - ‘Een gemeentehuis voor de toekomst’, zo noemt Hans Gaillard, burgemeester van Son en Breugel, het gloednieuwe en gerenoveerde gemeentehuis in Son. Muren zijn vervangen door glazen wanden, flexplekken zijn de nieuwe norm en de ‘hokjes’ waar je je rijbewijs aanvraagt, zijn vervangen door twee grote balies en ronde tafels. Open, transparant en licht, mét behoud van het monumentale karakter; dat is de uitstraling van het gebouw dat begin maart openging.
 1. Rolschaatsmeiden starten kledinglijn om geld op te halen: 'Willen in Italië gaan trainen'
  Play

  Rolschaats­mei­den starten kleding­lijn om geld op te halen: 'Willen in Italië gaan trainen'

 2. Na 30 jaar in Nederland moet Bart uit België staatsexamen doen
  Play

  Na 30 jaar in Nederland moet Bart uit België staatsexa­men doen