Volledig scherm
PREMIUM
Daan van der Heijden pakt zijn logeerkoffer uit. Rechts kijkt begeleidster Kim Schellekens toe. © Jean Pierre Reijnen

Een weekendje logeren bij Zonhove: luchtgitaar spelen met veel geluid

SON EN BREUGEL - Het bestaat tien jaar en voorziet in een enorme behoefte: het Logeerhuis van SWZ Zonhove in Son. Kinderen met een beperking doen er sociale contacten op, terwijl hun ouders even rust hebben.

Voor begeleidster Kim Schellekens is er deze zaterdagochtend geen ontkomen aan. Daan van der Heijden (16) trakteert haar meteen bij aankomst op een flinke omhelzing. Zijn keurige witte rolkoffertje verraadt al wat hij komt doen. ,,Logeren!", zegt hij enthousiast. Om vervolgens zo snel mogelijk op zoek te gaan naar Kims collega Jordi Kivits, die op een minstens zo overdonderende welkomstgroet mag rekenen. ,,Hij had het gisteren al over je", reageert Daans vader Arold van der Heijden.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.