Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Menno Boon

Eerste stap naar vernieuwing stationsgebied Best

BEST - De eerste stap op weg naar een metamorfose van het stationsgebied in Best is gezet. De gemeenteraad ging maandagavond akkoord met het voorstel om 250.000 euro beschikbaar te stellen om te kunnen beginnen met een inventarisatie van wensen en mogelijkheden. 

Het stationsgebied biedt nu ‘een surrealistische aanblik', zei ChristenUnie-raadslid Aaldert van der Vlies. Volgens Leon Kennis van Best Open is een flinke opwaardering van de kwaliteit en leefbaarheid van het gebied nodig. Inclusief de wegen die vanuit  het gebied naar  het centrum gaan (de Hoofdstraat) en het verlengde in de andere richting (de Oirschotseweg). 

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.