Volledig scherm
Het was woensdag druk bij de heropening van het Joe Mann paviljoen in Best. © Jean Pierre Reijnen

Eigenaar Joe Mannpaviljoen in Best: 'We kijken alleen nog vooruit'

BEST - Nadat het Joe Mann paviljoen vorig jaar oktober was afgebrand, bleef eigenaar Jan Roche verslagen achter. Toch liet hij het er niet bij zitten en wist hij van het negatieve wat positiefs te maken. Woensdag opende hij zijn vernieuwde zaak.

,,Vanochtend om half tien zaten de eerste mensen al te wachten om naar binnen te gaan", vertelt Jan Roche enthousiast. ,,Ik ben kapot!" Roche lacht er nu wel bij, maar is ook overweldigd door alle mensen die zo blij zijn dat hij zijn zaak weer heeft kunnen openen.

Drukbezocht, dat is het zeker. Alle vaste klanten van het paviljoen komen vandaag na maanden tijd weer een lekker kopje thee of koffie drinken. Sommigen eten wat en anderen genieten van de nieuwe speciaalbierbar of het 'standaard' pilsje.

Huiselijk

Er wordt gelachen en gekletst, Roche zijn dag kan niet meer stuk. ,,Ik heb er expres niets officieels van gemaakt, want ik wilde het gewoon huiselijk houden", vertelt hij. ,,Iedereen is welkom om gezellig een drankje te komen doen en die boodschap is aangekomen, want het is al heel de dag hartstikke druk."

Het paviljoen staat aan het begin en eind van de looproute van het Joe Mann-bos in Best en is geliefd bij fietsers, wandelaars en hondenbaasjes die na hun wandeling of tocht even willen bijkomen. Roche: ,,Ik denk dat ik binnenkort nog een klein feestje ga houden voor de vaste klanten, maar verder geen groot openingsfeest. Na vandaag kijken we alleen nog maar vooruit. De toekomst in, naar het positieve. Ik hoop dat ik alle ellende snel weer vergeten ben."

Want dat bracht de brand zeker mee, ellende: ,, Er zat maar weinig mee qua verzekeringen en zo. De bodem kwam zeker in zicht, maar gelukkig lukte het om net alle plannen uit te voeren en alles klaar te krijgen voor de heropening."

Hij is klaar om samen met zijn team de mensen te kunnen verwelkomen in zijn vernieuwde pand. Vanaf vandaag is het Joe Mann paviljoen aan de Joe Mannweg 4 in Best weer 'zoals gewoon' geopend op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondagen vanaf 9.30 uur tot 19.00 uur.

Meer informatie en een impressie van het vernieuwde paviljoen zijn te vinden op joe-mann.nl.