Volledig scherm
PREMIUM
Uit de enquête kwam naar voren dat senioren ontevreden zijn over de beschikbare informatie omtrent het CMD. © Marleen Benschop

Enquête SeniorenRaad Son en Breugel: ‘Meer info over vervoer en politie'

SON EN BREUGEL - Senioren in Son en Breugel hebben behoefte aan meer informatie over onder meer openbaar vervoer, klushulp, politie en het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD). Dat blijkt uit een enquête van de SeniorenRaad. De resultaten hiervan zijn aangeboden aan het college van B en W.

De SeniorenRaad in Son en Breugel heeft in november middels een enquête onder de deelnemers van het Seniorenpanel onderzocht hoe tevreden senioren zijn over de informatievoorziening over voor hen belangrijke onderwerpen. Dat leidde niet tot verrassingen. Veel senioren zijn ontevreden over de info over het openbaar vervoer, klushulp in huis en tuin, politie en het CMD. Er is wel genoeg informatie verkrijgbaar over afvalverwerking, evenementen en kerkelijke aangelegenheden. Als informatiebron scoren de gemeentegids en de lokale krant goed, maar de websites van de gemeente, SonenBreugelVerbindt en SeniorenRaad worden beperkt geraadpleegd.