Volledig scherm
Explosief Ekkersrijt Son. © Fotopersburo BertJansen

Explosief gevonden tijdens graafwerkzaamheden op Ekkersrijt in Son

SON - Op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son werd woensdagochtend een bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens graafwerkzaamheden stuitten werklieden op een explosief dat onder de grond lag.

De brandweer van Woensel werd rond 10.20 uur opgeroepen voor een buitenbrand op Ekkersrijt. Tijdens het graven kwamen er vuurverschijnselen in de grond van het bouwterrein. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een explosief

Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een fosforgranaat die is geraakt tijdens de werkzaamheden. De Explosieven Opruimingsdienst van de Landmacht doet onderzoek naar het voorval en probeert te achterhalen wat voor explosief het precies was. 

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.