Volledig scherm
Explosief Ekkersrijt Son. © Fotopersburo BertJansen

Explosief gevonden tijdens graafwerkzaamheden op Ekkersrijt in Son

SON - Op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son werd woensdagochtend een bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens graafwerkzaamheden stuitten werklieden op een explosief dat onder de grond lag.

De brandweer van Woensel werd rond 10.20 uur opgeroepen voor een buitenbrand op Ekkersrijt. Tijdens het graven kwamen er vuurverschijnselen in de grond van het bouwterrein. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een explosief

Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een fosforgranaat die is geraakt tijdens de werkzaamheden. De Explosieven Opruimingsdienst van de Landmacht doet onderzoek naar het voorval en probeert te achterhalen wat voor explosief het precies was. 

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.