Volledig scherm
De familie Fleck met burgemeester Hans Ubachs. Links wethouder Rik Dijkhoff, rechts wethouder Stan van der Heijden. © vrij

Familie Fleck levert dertigduizendste inwoner van Best

BEST - Burgemeester Hans Ubachs van Best heeft gisteren de dertigduizendste inwoner van de gemeente verwelkomd. Dit is een van de gezinsleden Fleck. 

De familie Fleck komt uit Aken en telt zes gezinsleden. Naast vader, moeder en schoonmoeder nog drie kinderen. De familie vestigt zich in Best in verband met het werk van de vader.

Burgemeester Hans Ubachs is trots op deze mijlpaal: ,,Het is natuurlijk fantastisch dat we in het jaar dat we 200 jaar Best vieren ook nog eens onze dertigduizendste  inwoner kunnen verwelkomen. De familie schrijft meteen geschiedenis in Best.”

Ubachs ontving het nieuwe Bestse gezin op het gemeentehuis. Hij had bloemen, enkele Bestse aardigheden en een Nederlandse vlag voor hen.

In 1998 stond de teller op 25.000 inwoners. Het aantal groeide langzaam, maar de laatste jaren kwam er een versnelling door nieuwbouw. Met het bereiken van deze grens krijgt Best er vanaf de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen twee raadsleden bij. De raad bestaat dan uit 23 leden. De beloningen voor burgemeester en wethouders verandert niet.