Volledig scherm

Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.

De Britse groep ‘Tour de France Beefeaters’ maakte het filmpje. De groep bezoekt de Tour de France al sinds 2009 en is gekleed in herkenbare Britse kledij. Elk jaar maken ze er een feest van en zo ook op 25 juli 2019 tijdens de achttiende etappe van de Tour de France 2019. Op Col de Latauret in de ‘Beefeater Bend’ dansen en springen tientallen wielerfans van links naar rechts op het Links Rechts van Snollebollekes.

Het filmpje werd anderhalf miljoen keer bekeken door wielerfans over de hele wereld en ving ook de aandacht van de internationale wielerbond UCI. Fans mochten stemmen op verschillende filmpjes en uiteindelijk waren het de Beefeaters die wonnen. Tijdens het wielergala op dinsdag in het Chinese Guilin won het filmpje de Buzz Video of the Year Award.

  1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
    VIDEO/UPDATE

    Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

    BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.