Flatbewoners merkten vrijwel niets van schietpartij in Best waar zwaargewonde viel, een man aangehouden

Video+updateBEST - Bij een schietpartij in een appartement aan de Willem de Zwijgerweg in Best is woensdagavond een 53-jarige man zwaargewond geraakt. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en inmiddels buiten levengevaar, laat de politie weten. Een bewoner van het appartement is aangehouden. Flatbewoners hebben weinig gemerkt van de schietpartij. 

De melding van een schietpartij in Best aan de Willem de Zwijgerweg werd rond 23.15 uur gedaan. De politie trof een zwaargewonde man in de woning aan en hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Dit was voldoende aanleiding om de bewoner meteen aan te houden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. In de woning is ook een wapen gevonden. Er wordt onderzocht of deze ook gebruikt is. 

Het incident gebeurde op de tweede verdieping van het gebouw. Flatbewoners hebben er weinig van gemerkt. Er zijn geen schoten of ander lawaai gehoord. ,,Ik zat Nieuwsuur te kijken totdat ik opeens allemaal agenten door het portiek zag lopen,” zegt een van de bewoners. Voor de rest is het een rustige flat waar nooit eerder grote problemen zijn waargenomen. 

De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend. De politie laat weten dat de aangehouden bewoner uitgebreid wordt verhoord en dat ze nog bezig zijn met het onderzoek. Daarvoor wordt ook de woning doorzocht en een buurtonderzoek gedaan. 

De straat was niet afgezet na het incident. Er stonden wel meerdere politiewagens in de straat. 

Schietpartij in Best
Volledig scherm
Schietpartij in Best © Bert Jansen
Schietpartij in Best
Volledig scherm
Schietpartij in Best © Bert Jansen