Volledig scherm
Een verrassend intermezzo was het poppenspel van Frans van der Meer. © Collectie Frans van der Meer

Flink lachen en brullen in een uitstekende sfeer bij Klompengatse avond

BEST - Zaterdagavond liep het Prinsenhof in Best vol voor de Klompengatse avond. Dit jaar niet in ‘De Tent’ die normaal op het Dorpsplein staat, maar in een zalencentrum iets verder in het centrum. Een iets kleinere ruimte, maar dat bracht alleen meer gezelligheid deze avond.

Om elf over acht kwam prins Thierry d’n Urste en zijn gevolg de zaal binnen, onder muzikale begeleiding van de Hofkapel. De dansmarietjes van de prins trapten de avond af met een mooie dans, waarna de eerste tonprater van de avond het publiek opwarmde met een leuke buut. Tussen de tonpraters door werd de avond gevuld met diverse muziekoptredens van onder andere de drie AAA’s en de Heikriekels.

Verrassende optredens

Dat was ook het meeste Best wat het publiek dit jaar te zien kreeg, want tonpraters uit het dorp waren er dit jaar niet. Volgens de organisatie komt dat ‘omdat we er toch al niet veel hebben’, en twee keer dezelfde buut geven was ook geen optie. Daarom een programma gevuld met tonpraters uit de nabije omgeving, maar dat maakte het publiek niets uit. De sfeer zat er uitstekend in en er werd flink gelachen en gebruld.

Een verrassend optreden, tussen de tonpraters door, was het poppenspel van Frans van der Meer. Hij kwam met zijn poppen onder andere een lesje plat Tilburgs geven.

Hij werd gevolgd door Jasper van Gerwen uit Hilvarenbeek, die een hilarische buut bracht en afsloot met een mens-erger-je-niet-lied. Hij verbaasde het publiek met zijn scherpe opmerkingen en was niet bang om prins Thierry d’n Urste goed in de maling te nemen. Aan het eind van zijn buut kon iedereen het liedje enthousiast meezingen en hij werd dan ook met een groot en enthousiast applaus beloond voor zijn optreden.

Al met al was de avond gevuld met een hoop goede artiesten en werd er volop genoten door de gasten. Het was een succesvolle Klompengatse avond.