e partijleiders van VVD, D66 en Jongerenpartij JO werden deze week aangemerkt formateurs. Bij de gemeenteraadsverkiezingen behaalden de partijen elk vier zetels, waarmee ze in Best de titel van ‘de grootste’ delen.
Volledig scherm
e partijleiders van VVD, D66 en Jongerenpartij JO werden deze week aangemerkt formateurs. Bij de gemeenteraadsverkiezingen behaalden de partijen elk vier zetels, waarmee ze in Best de titel van ‘de grootste’ delen. © Jens Verhagen

Formatie in Best vertraagd; niet langer ‘eerst de inhoud, dan pas de poppetjes’

BEST - De formatie van een nieuwe college van burgemeester en wethouders in Best duurt langer dan gedacht. Het principe ‘het eerst eens worden over de inhoud en dan pas praten over wethoudersposten’ wordt om die reden nu losgelaten.

  1. Bijzondere uitvoering ‘Peter en de wolf’ in Martinuskerk: Smitsorgel blaast sprookjesfiguren leven in

    Bijzondere uitvoering ‘Peter en de wolf’ in Martinus­kerk: Smitsorgel blaast sprookjes­fi­gu­ren leven in

    SINT-OEDENRODE - Letterlijk alle registers van het Smitsorgel werden zondag opengetrokken in de Martinuskerk in Sint-Oedenrode. Zo fladderde er een tjilpend vogeltje uit het negentiende-eeuwse instrument, maar klonk er ook een waggelende eend en een gewiekste kat. ,,Elk orgelpijpje komt aan de beurt”, aldus organist Jack Evers over zijn uitvoering van het wereldberoemde muzikale sprookje ‘Peter en de wolf’.