In Sint-Oedenrode is een herdenkingsplek ingericht voor mensen die overleden zijn door het coronavirus.
Volledig scherm
In Sint-Oedenrode is een herdenkingsplek ingericht voor mensen die overleden zijn door het coronavirus. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Gedenkplek Sint-Oedenrode: een plek voor hoop, troost en medeleven

SINT-OEDENRODE - Een plek om te rouwen, te gedenken en te laten weten dat je meeleeft met degenen die een geliefde verloren hebben door het coronavirus. Met bloemen, tekeningen, kaarsen en meelevende woorden zijn de banken voor de Martinuskerk op het Kerkplein in Sint-Oedenrode een gedenkplek geworden voor mensen die de laatste weken stierven. 

De Rooise Henriëtte Snelders kwam op de gedachte om een algemene gedenkplaats in te richten waar Rooienaren kunnen rouwen en hun verlies kunnen delen. ,,Ik was me niet eerder bewust hoeveel de Rooise gemeenschap voor me betekent”, laat ze weten. Mevrouw Snelders klopte aan bij de MooiRooikrant om te overleggen hoe Rooienaren hun inwoners - die ze waarschijnlijk niet persoonlijk kennen - toch kunnen tonen dat hun verdriet ook anderen verdrietig maakt. De redactie van MooiRooi legde de eerste bloemen en intussen volgden velen dit voorbeeld.