Volledig scherm
Snow Radio. © FotoMeulenhof

Geen geld voor goed doel na moeizame derde editie Snow Radio in Son

SON - Door alle perikelen achter de schermen houdt Snow Radio in Son dit jaar geen geld over voor het goede doel. De organisatie baalt dat de Kindervakantie Spelweek de dupe is geworden.

Voorzitter Toine Buijtels zegt dat vooral sponsoren terughoudend zijn geweest door de schijnwerpers op een reeks pijnlijke conflicten bij Snow Radio. In de aanloop naar de radiomarathon die eind december is gehouden werd duidelijk dat de grondleggers overhoop liggen met elkaar. Ook kreeg het evenement geen subsidie meer van de gemeente. 

Verschrikkelijk

,,We hebben in het Vestzaktheater best een leuke editie beleefd. We hebben veel positieve reacties gehad maar door al het geouwehoer eromheen is niet genoeg geld opgehaald. We hebben een vergelijkbaar aantal donaties gehad maar sponsoren zijn terughoudend geweest. De organisatie van het evenement kost ook geld en er blijft te weinig over’’, is de pijnlijke conclusie van de organisator. 

,,Het is verschrikkelijk dat de Kindervakantie Spelweek het slachtoffer is van een paar ego’s’’, voegt hij toe. 

Vorig jaar haalde Snow Radio nog 1400 euro op voor de Stichting Meedoen. Van het geld werden sportvesten voor kinderen gekocht. 

Vierde editie

De organisatie heeft dit jaar moeten interen op de eigen reserves. Of er een vierde editie van Snow Radio komt is nog niet zeker. ,,Het wordt moeilijk, zeker als we volgend jaar weer geen subsidie krijgen’’, blikt Buijtels vooruit. ,,Ik ga er alles aan doen maar het moet wel financieel haalbaar zijn.’’