Volledig scherm
PREMIUM
Gerdien voelt zich thuis bij een 'Brabantse boerenbruiloft'. © Foto van de Meulenhof/Kees Martens

Gerdien heeft groot hart voor Rooise historie

CLUBHELDENGerdien van den Brand waakt over Rooise historische gebouwen en zeldzame authentieke spullen. ,,Ik woon graag in Rooi, ik ben er trots op. De sfeer en de historische gebouwen, waaronder De Paulusgasthuisjes en de Knoptoren, moeten we koesteren.’’

Gerdien werd twintig jaar geleden bestuurslid van Heemkundige Kring De Oude Vrijheid. Daarmee werd ze verantwoordelijk voor het Mutsenmuseum. Verder is ze praktisch alleen verantwoordelijk voor de Paulusgasthuisjes, de tentoonstellingen, rondleidingen en publicaties.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.