Volledig scherm
PREMIUM
Joost van den Akker laat iedereen welkom voelen. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Gezichten van de horeca: De Kroeg is een allemanscafé

ZOMERSERIESINT-OEDENRODE - Ouderen op een scootmobiel, werklui in gerafelde broek, iemand die verlegen zit om een praatje of gewoon eens lekker wil uitgaan. In De Kroeg van Joost van den Akker (53), is alleman welkom.

Een T-shirt, korte broek, hoge wandelschoenen, adrem, aandacht voor de klant en een lach op z’n gezicht. Een heel gewoon iemand vindt hijzelf. Toch kennen zijn klanten geen gezelliger kroeg dan het bruine café en geen betere kastelein dan Joost van den Akker. ,,Kastelein kun je niet leren, dat moet ín je zitten. Als mensen hier binnenkomen zie ik wat ze nodig hebben. De een wil z’n sores kwijt, de ander even gokken of een praatje met een biertje. Daar neem ik de tijd voor, want mensen lopen niet zómaar binnen. Soms zijn er serieuze gesprekken, over relaties of lichamelijke ongemakken. Een andere keer werkt een kwinkslag. En tegen elke pijn heb ik een medicijn: ik adviseer een glaasje Jägermeister.”

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.