Willie en Annie Pluijm zijn 50 jaar getrouwd.
Volledig scherm
Willie en Annie Pluijm zijn 50 jaar getrouwd. © DCI media

Gouden Paar uit Best: ‘We zijn nog steeds gek op elkaar’

BEST - Het geheim achter dit goede huwelijk? Ze snappen dat het in deze tijd waarschijnlijk heel ouderwets klinkt maar het komt uiteindelijk tòch neer op geven en nemen, en dan voorál geven.

Willie was bevriend met Annies broer. Hij vond haar van het begin af aan heel leuk maar de vonk sloeg pas drie jaar later over. De vaste verkering was een feit en na twee jaar deed Willie een aanzoek. Vlak daarna werd er getrouwd en in twee jaar tijd kwamen er twee kinderen, zoon Patrick en dochter Mirjam. Willie en Annie zijn heel trots op hun gezin ,,De bruiloft was echt geweldig”, herinnert Willie zich. Deze werd gehouden in café Mi-Jo, waar Willie stamgast was. ,,De kastelein sprak een vaste prijs af voor het feest, 600 gulden. Nou, dat heeft ie geweten. Wij hadden 12 kinderen in de familie en alle ooms en tantes die op de receptie kwamen mochten van ons ook gezellig op het feest blijven natuurlijk.”

Na de bruiloft hadden ze niet direct woonruimte. Ze mochten intrekken bij een tante van Annie. In 1971 verhuisden ze naar hun eerste eigen stek, de Leemkuilen in Best.

Romantisch

Wat ze het meest in elkaar waarderen? Volgens Willie heeft Annie heel veel geduld met hem, ze heeft hem altijd heel vrijgelaten. Hij was vaak buiten de deur omdat hij in allerlei besturen zat en handbalcorrespondent was voor deze krant. Ondertussen zorgde Annie ervoor dat de kinderen niets te kort kwamen. Annie vindt Willie een zorgzame man die altijd voor iedereen klaar staat. Hij is heel romantisch, verwent haar graag en komt elke trouwdag en verjaardag met een prachtig boeket op de proppen.

Een mooie herinnering uit hun huwelijk is de reis naar Canada die ze van de familie kregen voor hun zilveren bruiloft. 

Annie en Willie Pluijm op hun trouwdag, 50 jaar geleden.
Volledig scherm
Annie en Willie Pluijm op hun trouwdag, 50 jaar geleden. © RV