Volledig scherm
PREMIUM
De Heilige Oda, vertolkt door Riky Latijnhouwers, werd in een draagstoel door haar leefgebied van 1.300 jaar terug geloodst door ‘dragers’ van het gebied. Zoals vlnr Jos Rademakers (ARK), Mari Thijssen (Roois Landschap) en Mary Fiers (GOB). © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Grootse plannen voor meer natuur in Dommeldal: ‘Dit is de eerste stap van een marathon’

SINT-OEDENRODE  - ARK Natuurontwikkeling heeft grote plannen om de groene rijkdom van het Dommeldal tussen Breugel en Boxtel te versterken. Die ambities zette de organisatie gisteren kracht bij op haar eerste 5,6 hectare aan grond, nabij de Vresselse Hut in Nijnsel.

Het hoge gras is vochtig van een verse regenbui. De vorig jaar ingezaaide rogge golft heen en weer op het ritme van een lentebries. Rondom het veld staan plukjes bomen vers in het blad. In mei is het natuurlijk bijna overal goed toeven, zeker als de zon doorbreekt. En ja, beaamt projectleider Ger van den Oetelaar, hier in het Dommeldal bij Nijnsel is het al best mooi. ,,Maar het kan nog veel mooier", benadrukt de Boxtelse oud-wethouder. ,,Kijk maar eens onder je voeten: daar zie je maar één grassoort. Als we hier over vijf jaar weer staan, moeten dat er een stuk of dertig zijn. Dat trekt ook weer nieuwe diersoorten aan. Dan ziet het er niet alleen mooi uit, maar werken we ook aan hoogwaardige natuur in dit gebied.”

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.