Volledig scherm
PREMIUM
De Heilige Oda, vertolkt door Riky Latijnhouwers, werd in een draagstoel door haar leefgebied van 1.300 jaar terug geloodst door ‘dragers’ van het gebied. Zoals vlnr Jos Rademakers (ARK), Mari Thijssen (Roois Landschap) en Mary Fiers (GOB). © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Grootse plannen voor meer natuur in Dommeldal: ‘Dit is de eerste stap van een marathon’

SINT-OEDENRODE  - ARK Natuurontwikkeling heeft grote plannen om de groene rijkdom van het Dommeldal tussen Breugel en Boxtel te versterken. Die ambities zette de organisatie gisteren kracht bij op haar eerste 5,6 hectare aan grond, nabij de Vresselse Hut in Nijnsel.

Het hoge gras is vochtig van een verse regenbui. De vorig jaar ingezaaide rogge golft heen en weer op het ritme van een lentebries. Rondom het veld staan plukjes bomen vers in het blad. In mei is het natuurlijk bijna overal goed toeven, zeker als de zon doorbreekt. En ja, beaamt projectleider Ger van den Oetelaar, hier in het Dommeldal bij Nijnsel is het al best mooi. ,,Maar het kan nog veel mooier", benadrukt de Boxtelse oud-wethouder. ,,Kijk maar eens onder je voeten: daar zie je maar één grassoort. Als we hier over vijf jaar weer staan, moeten dat er een stuk of dertig zijn. Dat trekt ook weer nieuwe diersoorten aan. Dan ziet het er niet alleen mooi uit, maar werken we ook aan hoogwaardige natuur in dit gebied.”

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.