Volledig scherm
Vaten met gevaarlijk chemisch afval in de loods aan de Lagedijk in Helmond © Rene Manders

Hardleerse afvalondernemer in Son en Breugel weer opgepakt

SON EN BREUGEL - De omstreden afvalondernemer Wim Bruekers (55) uit Weert zit sinds vorige week weer in de gevangenis. De man werd op vrijdagavond 30 mei in Son en Breugel aangehouden door de politie die hem betrapte met honderden liters chemisch afval in de laadruimte van de bestelbus die hij bestuurde. 

Vanwege de ontdekking van een gat in de bodem van de bus, een pomp en slangen bestaat het vermoeden dat de bestelbus werd gebruikt om afval te lozen. 

Bruekers ligt al een paar jaar onder vuur omdat hij afvalopslag in Helmond en Maasbracht uit de hand liet lopen en de provincies Noord-Brabant en Limburg liet opdraaien voor de kosten. Een jaar geleden werd hij daarom aangehouden en zat al een paar dagen vast. In november dient een strafzaak tegen hem voor de illegale opslag van gevaarlijke stoffen. 

Naar aanleiding van zijn arrestatie een week geleden denkt de politie dat hij illegaal afval is blijven inzamelen. Waar het afval is gebleven, kan de politie nog niet zeggen. 

De rechter-commissaris bepaalde dinsdag dat Bruekers nog zeker twee weken in voorarrest blijft. 

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.