Volledig scherm
Het gouden paar Tegenbosch toen en nu. © Corrie Bekkers-de Vries

Harrie en Marijke Tegenbosch uit Son: ‘Een prestatie dat je vijftig jaar bij elkaar kúnt zijn’

SON - Marijke was dertien jaar toen ze Harrie leerde kennen. Slechts één dag stond hun verkering op een laag pitje maar Harrie twijfelde nooit: ,,Zij was het voor mij.”

Harrie (71) en Marijke Tegenbosch (69) hebben nog altijd een vakantiegevoel nadat ze vorig jaar vanuit Eindhoven naar Son verhuisden. Een prachtig uitzicht, sociale contacten en aandacht voor de mensen om hen heen. ,,Dat lukt als je zelf initiatief neemt”, vindt het echtpaar.

Marijke werkte dertig jaar in de thuiszorg. Zij zag hoe de zorg veranderde. ,,Er is geen tijd meer voor een praatje. Zorgverleners kunnen er niets aan doen. Ik heb bewondering voor de manier waarop ze van de ene cliënt naar de ander hollen. Nu ik niet meer actief werk doe ik boodschappen voor ouderen. En ben er alert op dat mijn buurman dagelijks naar me zwaait. Dan weet ik dat het goed gaat.”

Volledig scherm
© Corrie Bekkers-de Vries

Harrie was onderhoudsschilder maar switchte naar de verzekeringsbranche. ,,Ik sloot allerlei verzekeringen af, hypotheken en financieringen. Indertijd waren begrafenisverzekeringen gewild. Op de fiets haalde ik de maandelijkse premie op, toen een centenkwestie.”

Harrie kent de tijd dat huizenkopers hypotheken afsloten tegen veertien procent rente. ,,Soms onbetaalbaar en dan ontstonden er financiële problemen. En geloof me, daar liepen huwelijken op stuk. En dat vond ik verschrikkelijk. Ik was een ouderwets verzekeringsagent, thuis opgevoed met zuinigheid en eerlijkheid.”

De overstap van stad naar dorp betekent voor Marijke en Harrie een tijd van genieten. ,,We kennen elkaar bijna zestig jaar en noemen het een prestatie dat je vijftig jaar bij elkaar kúnt zijn.”

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.