Volledig scherm
De wietkwekerij in Best © Facebook Politie Best - Oirschot

Hennepkwekerij van bijna 500 planten opgerold in Best

BEST - In een woning in Best is dinsdagochtend een hennepkwekerij met bijna 500 planten ontdekt. De bewoner was niet thuis. Agenten hebben bij de gemeente een verzoek gedaan tot het tijdelijk sluiten van de woning. 

De politieagenten besloten de woning te controleren nadat er een tip binnenkwam via Meld Misdaad Anoniem. Volgens de tipgever zou er een wietplantage in de woning zitten. Eenmaal ter plaatse bleek de tipgever gelijk te hebben. 

De kwekerij wordt leeg geruimd en de in beslag genomen materialen worden vernietigd. De bewoner was niet in het pand aanwezig. Hij krijgt een proces-verbaal. De gemeente moet nu beslissen of ze het pand ook daadwerkelijk gaat sluiten. 

Volledig scherm
De wietkwekerij in Best. © Facebook Politie Best - Oirschot
  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.