Volledig scherm
Rechts het huis in het straatje de Melde dat nu op slot moet. © Bert Jansen

Huis in Best waar schietpartij plaatsvond lag vol wapens: 6 maanden op slot

BEST - Het huis aan de Melde in Best  waar begin juni een schietpartij plaatsvond, lag vol met wapens en een (beperkte hoeveelheid) drugs. De rechter verdedigde woensdag het besluit van de burgemeester om de woning een half jaar te sluiten. 

In de dagen na de schietpartij vond de recherche onder andere vier vuurwapens, vijf boksbeugels, een demper van een vuurwapen, een airsoftgun, een mes, een dubbelloops jachtgeweer met ingekorte loop, een taser en een grote hoeveelheid (hagel)patronen. Verder lag er in het huis XTC (17 gram), Amfetamine (5,8 gram) en Ketamine (9,9 gram).

Op de dag van de schietpartij zelf waren eerder ook al wapens gevonden en stond de bewoner vlak voor zijn arrestatie in de achtertuin met drugs in zijn handen. Het was voor burgemeester Hans Ubachs van Best reden genoeg om de woning te sluiten.

Zoontje

De vrouw van de gearresteerde man maakte daartegen bezwaar. Ze vond onder andere dat het besluit de hele gebeurtenis extra traumatiserend maakte voor haar zoontje van acht. Er was een schietpartij, zijn vader zit in de cel en nu mag hij ook een half jaar niet naar huis.

De rechter vond de situatie niettemin ernstig genoeg om de sluiting te verantwoorden. Ook omdat de burgemeester er rekening mee had gehouden dat moeder en zoon gedurende de sluiting bij hun grootouders terechtkonden.

Zeventig euro

Het kogelgeweld zorgde er begin juni voor dat Best op stelten stond. Na de schietpartij  stond het dorp vol met politie-auto's, werden er mensen aangehouden en viel een arrestatieteam op verschillende adressen binnen. In totaal waren er drie man betrokken bij de schietpartij: de bewoner en twee bezoekers. In het huis aan het straatje de Melde kregen ze ruzie met elkaar. Naar verluidt, ging het om een bedrag van slechts zeventig euro

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zuidoost-Brabant? Schrijf je hier gratis in!