De nieuwe fietsbrug verbindt straks het kruispunt van de Terraweg en Ekkersweijer met de NCB-weg aan de andere kant van het Wilhelminakanaal.
Volledig scherm
De nieuwe fietsbrug verbindt straks het kruispunt van de Terraweg en Ekkersweijer met de NCB-weg aan de andere kant van het Wilhelminakanaal. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Ingestorte fietsbrug bij Best krijgt na dik twee jaar een ‘opvolger’

BEST - Ruim twee jaar na het instorten van de vorige, wordt in Best gewerkt aan een nieuwe fietsbrug over het Wilhelminakanaal. Al komt die 'opvolger’ - die volgende maand op zijn plek wordt getakeld - wel nét op een andere plek te liggen. 

 1. Robotpoes biedt troost aan dementerenden nu knuffelen niet kan

  Robotpoes biedt troost aan dementeren­den nu knuffelen niet kan

  OIRSCHOT – ,,Ik denk dat ie moe is”, lacht mevrouw Nel van Oirschot, terwijl haar handen door de vacht van het knuffeldier op haar schoot glijden. ,,Het is toch geen echte poes denk ik, hè?”, zo peinst de bewoonster van Joris Zorg. ,,Anders had ze al wel gemiauwd.” Prompt laat het wollige beestje een aandoenlijke miauw horen. Jeanne van Beers ziet het glimlachend aan. ,,In deze tijd met al zijn beperkende maatregelen is zo’n levensechte robotpoes zichtbaar welkom.”
 1. NASA deelt eerste 360°-panoramafoto van Mars
  Play

  NASA deelt eerste 360°-panoramafo­to van Mars

 2. Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'
  Play

  Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'