Volledig scherm
PREMIUM
De jaarmarkt in Sint-Oedenrode trok ondanks de warmte aardig wat mensen naar het Rooise centrum. © Jean Pierre Reijnen

Jaarmarkt Sint-Oedenrode vecht tegen de warmte

SINT-OEDENRODE - Op de jaarmarkt in Sint-Oedenrode was de warmte een grote meevaller en tegenstander tegelijk. Hoewel veel mensen ongetwijfeld een plek in de schaduw of aan het water verkozen boven de jaarmarkt, was het al vroeg druk in het Rooise centrum.

Veel mensen vervroegden hun bezoekje aan de markt, om de warmte voor te zijn. Op de Borchmolendijk staat vanaf 10.00 uur de ene helft van de kraampjes in de schaduw, terwijl de andere helft de nu al onbarmhartige zonnestralen probeert te weren. Toon van Hooff uit Sint-Oedenrode staat namens Dommelfruit met zijn aardbeien, kersen en perziken aan de zonnige kant van de straat. Hij heeft zich voorbereid op een warme dag: ,,We hebben flinke koelboxen bij ons, dus we kunnen een deel koel houden. Ik kan niet de hele dag alles in de zon zetten, dat zou niet goed zijn.”

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.