Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Janssen de Jong moet verdachte ex-directeur blijven betalen

DEN BOSCH - Bouwbedrijf Janssen de Jong moet het salaris van een verdachte ex-directeur van een dochterbedrijf op Sint-Maarten blijven betalen tot zijn arbeidsovereenkomst definitief is beëindigd. De rechter in Den Bosch heeft dat bepaald in een kort geding dat Janhendrik B. aanspande tegen het moederbedrijf met het hoofdkantoor in Son. 

Janhendrik B. was tot vorig jaar directeur van Windward Roads, een dochteronderneming van Janssen de Jong  op Sint-Maarten. Vanwege een groot corruptieonderzoek viel de politie in februari 2018 binnen op het kantoor van Windward Roads. Janhendrik B. is een van de hoofdverdachten in de zaak. Onder zijn leiding zou geld van het bedrijf onder andere zijn gebruikt om smeergeld te betalen. De aanklager beschuldigt hem van omkoping van politici, ambtenaren, fraude en witwassen. 

Sinds de inval zat de directeur ziek en geschorst thuis. De aandeelhouders van het Antilliaanse bedrijf hebben hem dit jaar ontslagen. 

De rechter oordeelt dat Janhendrik B. zich echter nog kan beroepen op zijn dienstverband met Janssen de Jong.

Onaanvaardbaar

De totale schade van het corruptieschandaal is door Janssen de Jong ingeschat op ten minste 4,25 miljoen euro. Het bedrijf noemde het daarom onaanvaardbaar dat Janhendrik B. nog recht heeft op loon. De rechter is het daar niet mee eens. Ondanks de verdenkingen heeft de ex-directeur recht op zijn riante salaris tot de rechter een uitspraak heeft gedaan in de bodemzaak over het ontslag. 

De ontslagzaak dient begin oktober op Sint-Maarten.