Volledig scherm
PREMIUM
Theaterkoor Sincère uit Son en Breugel bestaat 50 jaar. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Jarig theaterkoor in Son en Breugel: ‘Als Sincère zong, zat de kerk vol’

SON EN BREUGEL - Met jubileumconcerten op 24 en 25 oktober en een reünie op 26 oktober viert Theaterkoor Sincère uit Son en Breugel het 50-jarig bestaan.

Als jong meisje uit Best ging Jolanda Brouwer met de hele familie op de eerste zondag in mei naar de Cornelius-bedevaartmis in de Petrus’ Bandenkerk in Son, waar het Jongerenkoor Son ook vaak zong. ,,Ik zat altijd met kippenvel in de kerk. Dirigent Bert Buurman had een paar solo’s. Hij had zo’n stem als Ivan Rebroff”, weet ze nog goed.

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.