Volledig scherm
BEST - Installatie jeugdraad Best © Jean Pierre Reijnen

Jeugdraad in Best zit vol ideeën

BEST - Dat kinderen vol goede ideeën zitten dat is wel gebleken. Burgemeester Hans Ubachs installeerde woensdag negen nieuwe gezichten in de jeugdraad van Best.

Rayan Appeldoorn, Lieke Hermans, Lenne van den Oetelaar, Jasper Cox, Amy-Lee Kluitmans, Mila Louwers, Jorian van Driel, Annabel Ho en Rabab Houzmali legden de eed af aan de burgemeester terwijl ouders en andere familieleden toekeken. Ondanks de warmte was er veel belangstelling voor de nieuwe jeugdraad.

De nieuwe leden presenteerden aan de raad en burgemeester zichzelf en hun ideeën. Ook de andere zeven jeugdraadsleden: Joost Mogendorff, Shirly van Oeffelen, Sara Battjes, Myrthe Egging, Lisa van de Wiel, Nienke van Rulo en Florian Schoemakers stelden zich voor en vertelden waar zij zich dit jaar graag voor in wilden zetten in Best.

Thema’s die veel werden vernoemd waren duurzaamheid, veiligheid en een schoner Best. Er werd onder andere voorgesteld om een aantal straten rondom scholen veiliger te maken en een schoonmaakdag te organiseren in heel Best.