Volledig scherm
PREMIUM
Amber Verspaget (21) en Sterre Bosch (8) uit Best zetten zich in voor La League voor gelijke rechten voor jongens en meiden. © FotoMeulenhof

Jonge voetbalsters uit Best zamelen geld in voor goede doel

BEST - De afgelopen weken was Sterre Bosch (8) uit Best erg fanatiek met het inzamelen van lege flessen. Dat doet ze voor La League, een stichting die zich inzet voor gelijke rechten voor jongens en meiden. Sterre raakte geïnspireerd door haar buurmeisje, Amber Verspaget. Zij voetbalt in de eredivisie.

Als eredivisievoetbalster van ADO Den Haag kwam de 21-jarige Amber Verspaget uit Best afgelopen jaar in contact met La League, een stichting die opkomt voor gelijke rechten voor jongens en meisjes. Naast beweging en plezier draagt voetbal bij tot eigenwaarde en zelfvertrouwen van meisjes.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.