200 jaar Best optreden van violiste Angelina Saifutdinova en pianist Timofei Kalmykov.
Volledig scherm
PREMIUM
200 jaar Best optreden van violiste Angelina Saifutdinova en pianist Timofei Kalmykov. © fotomeulenhof/Bert Jansen

Jonkies krijgen kerk stil in Best

BEST - Het was een programma met twee gezichten. De werken waarin werd gezongen en de instrumentale stukken. Voor de laatste was de Sint Odulphus kerk beter geschikt.

'Onmogelijke liefde' was het thema van het najaarsconcert, onderdeel van het festival 'Muzikale Oktober Best'. Maar wat is onmogelijk? Dat vroeg Programmadirecteur Olga van der Pennen zich af tijdens haar introductie: ,,In liefde voor muziek is niets onmogelijk." De muzikanten mochten dat deze zondagmiddag bewijzen. Voor de pauze werd gezongen uit 'West Side Story', 'Porgy and Bess' en 'Romeo en Juliet'. Daarin staat weliswaar de onmogelijke liefde centraal maar er klonken ook vrolijke nummers. In wisselende samenstelling zong het Groot Kempenkoor onder de leiding van Cees Wouters en Ad Broeksteeg en de solisten Odilia Carmen Chirica (sopraan) en tenor Guido Smeets.

  1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
    VIDEO/UPDATE

    Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

    BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.