Volledig scherm
PREMIUM
Kermis Best atractie Booster Maxxx © foto meulenhof/Bert Jansen

Kermis in Best bestaat 200 jaar maar blijft trouw aan formule ‘veel vermaak voor weinig’

BEST - Ook tijdens de jubileumeditie van 200 jaar Best blijft de kermis trouw aan haar succesformule: veel vermaak voor weinig geld. Alleen gaan die gehanteerde maximumritprijzen niet ten koste van het spektakel?

Gebiologeerd volgt een jongen de in duizelingwekkend tempo rondraaiende 'Booster Maxx', die hoog boven de Bestse bebouwing uittorent. Zelfs de naastgelegen Sint-Odulphuskerk legt het af tegen de attractie van Willy Ordelman. De gigantische propeller voorzien van gondels aan weerszijden, schiet acht durfallen tegelijk tientallen meters de lucht in. Hier wacht - op ooghoogte met de windhaan op de torenspits - een weids uitzicht over het dorp en de complete kermis, die dit jaar als een olievlek over het centrum verspreid lijkt. Maar voordat hiervan te genieten is, wacht het onvermijdelijke. Met een rotvaart begint de Booster Maxx aan de eerste van de vele achterwaartse salto's. De tijd tussen wegdek en wolkendek wordt steeds korter. De topsnelheid van de attractie is 120 km per uur, de hoogte bijna 60 meter. 

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.