Kleine hennepkwekerij gevonden in appartement in Best, bewoner naar ziekenhuis

VideoBEST - Bij een brand in een appartement op de vierde woonlaag aan de Willem de Zwijgerweg in Best is dinsdagavond een kleine hennepkwekerij gevonden en is een man gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. 

Onderliggende woningen werden ontruimd, maar zijn inmiddels weer vrijgegeven. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.

Er werd een traumahelikopter opgeroepen. De bewoner van het appartement, die gewond raakte, is echter per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had rook ingeademd. De brandweer en de politie deden onderzoek. 

Volledig scherm
De traumahelikopter werd opgeroepen, maar was niet nodig. © Persburo Sander van Gils
Volledig scherm
De brand brak uit in een appartement op de bovenste verdieping © Persburo Sander van Gils
  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.