Volledig scherm
Peter Maas onthult maandag 17 december een geschenk aan Meierijstad. Op deze foto wordt hij onderscheiden tot ereburger van Sint-Oedenrode. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Kunstwerk aan Meierijstad van oud-college Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE -  Een weergave van het burchtterrein dat rond 1100 toebehoorde aan een adellijk geslacht: de Heren van Rode. Dat is het kunstwerk dat het college van B en W van het voormalige Sint-Oedenrode (nu Meierijstad) aanbiedt aan de nieuwe gemeente.

Het kunstwerk is gemaakt door de Rooise kunstenares Trudie Broos en wordt geplaatst bij het appartementencomplex Borchgrave in Sint-Oedenrode. ‘Het herinnert aan de rijke cultuurhistorie van de gemeente Sint-Oedenrode en memoreert aan het symbolische afscheid van de gemeente per 1 januari 2017', zo schrijft de gemeente.

Het werk wordt betaald door het geldbedrag dat is ingezameld bij het afscheid van het college van burgemeester en wethouders van de voormalige gemeente, in december 2016.

Onthulling

Oud-burgemeester van Rooi, Peter Maas, biedt het kunstwerk aan op maandag 17 december om 14.00 uur aan de gemeente Meierijstad.